Ena zelo priljubljenih termalnih destinacij v čudoviti Sloveniji, so vsekakor terme Topolšica. Tukaj boste našli termalne vrelce in neokrnjeno naravo. Terme se nahajajo v osrčju Savinjske doline. Našli boste pravo oazo miru in se sprostili proč od mestnega vrveža v mirnem okolju. Odpočilo si bosta vaše telo in duh. Počitnice v Termah Topolšica so odlična izbira za celo družino.

Zgodovina in naravni viri

O zdravilnih vrelcih in njihovih dobrodelnih lastnostih v Topolšici so govorili že v 16. stoletju. Takrat so prebivalci odkrili, da topla voda lajša bolečine in pomaga pri zdravstvenih težavah. Voda v Termah Topolšica ima konstantno temperaturo med 32 in 36°C, tako da se v njej lahko popolnoma sprostite in vaše telo se bo obnovilo. Visoka vsebnost mineralov v vodi, kot sta kalcij in magnezij, blagodejno vpliva na kožo, sklepe in splošno počutje.

Skozi zgodovino, so Terme Topolšica postale pomembno zdraviliško središče. Še danes pa boste tam deležni kakovostne zdravstvene in wellness storitve. v termah so posebej uspešna zdravljenja revmatskih in dihalnih obolenj pa tudi zdravljenja po rehabilitaciji po operacijah gibalnega sistema.

terme topolšica

Sodobna wellness ponudba

V Termah Topolšica nudijo številne sodobne wellness storitve. Imajo odlično opremo, tako da se lahko razvajate v masažnih bazenih, savnah in prostorih za različne terapije. Izbirate lahko med klasičnimi, športnimi ali aromaterapevtskimi masažami, lahko se odločite za tretmaje z uporabo naravnih zelišč in eteričnih olj in še mnogo več.

Če potrebujete bolj aktiven oddih, so vam na voljo tudi fitnes centri in športna igrišča. Zelo priljubljena pa je tudi nordijska hoja, s katero boste obiskali okoliške gozdove, saj so v njih urejene pohodniške poti za različne stopnje težavnosti.

Počitnice v Termah Topolšica

Terme so odlična izbira, če želite počitnice, kjer bi se sprostili, naužili narave in hkrati uživali dni z otroci. Termalna voda bo poskrbela za zdravje in dobro počutje, zmanjšala bo stres in pozitivno vplivala na živčni sistem.

Poleg tega bodo otroci lahko uživali ob plavanju v bazenih, igranje na številnih igralih ali pa bodo našli nešteto aktivnosti v naravi. Lega Term Topolšica je odlična, da lahko uživate v naravi, izkoristite počitnice za bolj aktivne dni, s kolesarjenjem ali hojo. Skupaj z otroci lahko raziskujete okolico, se opravite do Velenjskega jezera ali na Velenjski grad.

Terme Topolšica so ene najboljših term v Sloveniji in ne glede na to, če boste na počitnice odšli sami, v paru ali z družino, v vsakem primeru boste izkusili edinstveno sprostitev.

terme topolšica

Narava in mir

Zaradi lege, so Terme Topolšica odlična za vse, ki obožujete naravo. Okoli njih je namreč neokrnjena narava, gozdovi in uživate lahko v številnih pohodniških in kolesarskih poteh. Opazujete lahko lokalno floro in favno, kar še poveča notranji mir in daje občutek povezanosti za naravo. S tem boste dodatno uživali na svežem zraku in raziskovali številne lepote pokrajine Savinjske doline.

Če se želite odmakniti od mestnega vrveža in se sprostiti v objemu narave, je Topolšica odlična destinacija.

Zaključek

Terme Topolšica so popolna destinacija za počitnice. Ne glede na to, če želite izkusiti naravno moč termalne vode, uživati v naravi ali imeti aktivne počitnice, Topolšica je kraj, kjer se združi vse to in še več.